Tukkilaiset.com tai tukkilaiset.fi on tukkilaisperinteestä, kilpailuista ja näytöksistä kertova infosivusto. Sivustolta löydät tietoa niin tukkilaisperinteen historiasta kuin nykyisestäkin toiminnasta. Ylläpito tekee sisällön eteen paljon töitä, että se olisi kattava infopaketti juuri sinua varten.

Valio koskenlaskija

 

Valio Koskenlaskija® on pitänyt pintansa suomalaistensuosituimpana sulatejuustona jo 80 vuotta. Koskenlaskijan tarina sai alkunsa vuonna 1933 Helsingissä, Valion Kalevankadun meijerissä. Juhlavuoden kunniaksi Koskenlaskija® pukeutuu uusvanhoihin pakkauksiin, joiden raamikas tukkijätkä on ehtinyt herättää julkisuudessa jo vilkasta keskustelua.

Valio koskenlaskija

Valio Koskenlaskija® on Suomen suosituin sulatejuusto. Vuosittain aidosta suomalaisesta juustosta Suomessa valmistettua sulatejuustoa myydään yli 1,5 miljoonaa kiloa. Reseptiltään muuttumattomana säilyneen Koskenlaskija® perinteisen ja sen rinnalle kasvaneen sulatejuustoperheen myynti on kasvanut tasaisesti viimeiset 20 vuotta. Suomalaiset nauttivat Koskenlaskija® sulatejuustoa sellaisenaan, leivän päällä ja ruoanvalmistuksessa.  Monessa suomalaisperheessä kalakeitto, lasagne ja makaronilaatikko saavat makunsa Koskenlaskija® sulatejuustosta.

Sama sulatejuusto kuin 80 vuotta sitten

Tänään Valio Koskenlaskija® on sama tuote kuin 80 vuotta sitten. Jo klassikoksi muodostuneeseen 250 gramman kartonki-foliopakkaukseen pakattu perinteinen sulatejuusto on saanut rinnalleen voimakas makuisen vaihtoehdon lisäksi kylmäsavuporolla, paprikalla, viherpippurilla ja viimeisimpänä helmikuussa 2013 kauppoihin saapuneella uutuusmaulla, sipuli-ruohosipulilla, maustetut sulatejuustot. Koskenlaskija® sulatejuustoa löytyy myös levittyvänä versiona ja sulatejuustoviipaleina.

Täysin uudentyyppinen tuote on helmikuussa 2013 myyntiin tullut Valio Koskenlaskija® murennettu, laktoositon. Ruoanvalmistukseen tarkoitettu voimakkaan makuinen murennettu sulatejuusto sulaa hyvin nesteeseen ja sitä voi käyttää keittoihin ja kastikkeisiin sekä lettujen, munakkaiden ja suolaisten piiraiden täytteisiin. Helposti annosteltava uutuus on pakattu 150 gramman pussiin.

Nykyisin Valio Oy:n Vantaan juustolassa valmistettavat Koskenlaskija® tuotteet muuttuvat laktoosittomiksi kevään 2013 aikana.

Tukkijätkä palaa pakkauksiin entistä päättäväisempänä

Alkuperäisen koskea laskevan tukkijätkän Koskenlaskija® pakkauksen kanteen piirsi vuonna 1933 Veikko Emil Sipinen. Vuonna 1992 Kurt Lohrum modernisoi tukkijätkän. Juhlavuoden kunniaksi Valio Koskenlaskija pukeutuu uusvanhoihin pakkauksiin, joissa on kunnioitettu alkuperäistä tukkijätkää. Raamikas tukkijätkä on Mikko Juholan ja Ilkka-Kristian Juopperin käsialaa. http://www.valio.fi/koskenlaskija/
 

 

 

 

Valio Koskenlaskija® sai oman ”Avautuu” -kappaleen

Kevään 2013 aikana ikoninen Valio Koskenlaskija® nähdään myös televisiossa. Ruudussa pyörii kolme erilaista mainosta, joissa muistutetaan Koskenlaskija® sulatejuuston vahvasta vaikutuksesta ruokaan. Musiikin uusiin mainoksiin on tehnyt Elokuu -yhtye, jonka kappale ”Avautuu” on tehty yhteistyössä Koskenlaskija® brändin kanssa.

 

 

 

 

Valio Koskenlaskija | Vahva vaikutus aidosta juustosta